Sváb bableves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 30 dkg szárazbab
- 1 db füstölt sertés köröm
- 1 db pácolt sertés nyúlja
- pár darab sertés húsos orjacsont
- 4 szál sárgarépa
- 4 szál petrezselyemgyökér
- 1db burgonya
- 1 fej hagyma
- 30 dkg széles metélt
- 1 fej hagyma
- tejföl
Elkészítése:
Babot tetszés szerint,/ki mennyire szereti/ este beáztatom hideg vízbe.
A körmöt és az orját felteszem főni egy kevés delikáttal, szemes borssal, babérlevéllel és a megpucolt zöldségekkel.
Amikor félig megfőtt a benne levő hús, hozzáadom a pácolt nyúlját és tovább főzöm.
Közben felteszem a babot is főni egy kevés delikáttal és egy pár babérlevéllel.
Amikor megfőtt a hús és a bab akkor összeöntöm.
Kiveszem a zöldségeket és botmixerrel összetöröm, egy csapott evőkanál őrölt piros paprikával összekeverem és beleöntöm a levesbe, pár percig összeforralom.
Leves betét:
- 30dkg széles metéltet megfőzök
- 1 db hagymát vékonyra felszeletelek
Tálalás: Tányérba szedem a levest, tejfölt teszek rá, majd megszórom hagyma csíkokkal és kifőtt tésztával.
Finom és laktató. JÓ ÉTVÁGYAT!!!!!!!!!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.