Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sváb bableves recept

Sváb bableves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg szárazbab
    • 1 db füstölt sertés köröm
    • 1 db pácolt sertés nyúlja
    • pár darab sertés húsos orjacsont
    • 4 szál sárgarépa
    • 4 szál petrezselyemgyökér
    • 1db burgonya
    • 1 fej hagyma
    • 30 dkg széles metélt
    • 1 fej hagyma
    • tejföl

    Elkészítése:
    Babot tetszés szerint,/ki mennyire szereti/ este beáztatom hideg vízbe.
    A körmöt és az orját felteszem főni egy kevés delikáttal, szemes borssal, babérlevéllel és a megpucolt zöldségekkel.
    Amikor félig megfőtt a benne levő hús, hozzáadom a pácolt nyúlját és tovább főzöm.
    Közben felteszem a babot is főni egy kevés delikáttal és egy pár babérlevéllel.
    Amikor megfőtt a hús és a bab akkor összeöntöm.
    Kiveszem a zöldségeket és botmixerrel összetöröm, egy csapott evőkanál őrölt piros paprikával összekeverem és beleöntöm a levesbe, pár percig összeforralom.

    Leves betét:

    • 30dkg széles metéltet megfőzök
    • 1 db hagymát vékonyra felszeletelek

    Tálalás: Tányérba szedem a levest, tejfölt teszek rá, majd megszórom hagyma csíkokkal és kifőtt tésztával.

    Finom és laktató. JÓ ÉTVÁGYAT!!!!!!!!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá