Sváb bableves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg szárazbab
  • 1 db füstölt sertés köröm
  • 1 db pácolt sertés nyúlja
  • pár darab sertés húsos orjacsont
  • 4 szál sárgarépa
  • 4 szál petrezselyemgyökér
  • 1db burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 30 dkg széles metélt
  • 1 fej hagyma
  • tejföl

Elkészítése:
Babot tetszés szerint,/ki mennyire szereti/ este beáztatom hideg vízbe.
A körmöt és az orját felteszem főni egy kevés delikáttal, szemes borssal, babérlevéllel és a megpucolt zöldségekkel.
Amikor félig megfőtt a benne levő hús, hozzáadom a pácolt nyúlját és tovább főzöm.
Közben felteszem a babot is főni egy kevés delikáttal és egy pár babérlevéllel.
Amikor megfőtt a hús és a bab akkor összeöntöm.
Kiveszem a zöldségeket és botmixerrel összetöröm, egy csapott evőkanál őrölt piros paprikával összekeverem és beleöntöm a levesbe, pár percig összeforralom.

Leves betét:

  • 30dkg széles metéltet megfőzök
  • 1 db hagymát vékonyra felszeletelek

Tálalás: Tányérba szedem a levest, tejfölt teszek rá, majd megszórom hagyma csíkokkal és kifőtt tésztával.

Finom és laktató. JÓ ÉTVÁGYAT!!!!!!!!!