Sütőtök krémleves recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg sütőtök
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ételízesítő
- 1 kk őrölt szerecsendió
- 1 kk őrölt bors
- 2 ek cukor vagy méz
- 2 dl főzőtejszín
- kb 2 dl tej
- 2 ek liszt
- 1 ek vaj
- 1 db húsleves kocka
Elkészítése:
A tököt megpucolva kockára, a hagymákat apróra vágjuk.
A vajat megolvasztjuk, felforrósítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát, ekkor hozzáadjuk a tököt, átkeverjük, majd felöntjük kb 5 dl vízzel és fűszerezzük valamint belemorzsoljuk a leves kockát is.
Amikor a tök puha, akkor turmixszal vagy botmixerrel pürésítjük.
A tejet és a tejszínt összekeverjük, majd belerakjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Ezzel a keverékkel behabarjuk a levest (a levesbe csorgatjuk és állandó keverés mellett sűrűre főzzük).
A kész levest megkóstoljuk és ha szükséges utánízestjük.
Tálaláskor pirított szalonna vagy kenyérkockákat tehetünk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »