Sültpaprika krémleves recept
Hozzávalók:
- 70 dkg kápia paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 húsleveskocka
- 1 szál póréhagyma
- 2 dl natúr joghurt
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A paprikát mosd meg és csepegtesd le. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Közben többször forgasd át a zöldséget, hogy egyformán süljenek.
A sütőből kivéve rakd egy zacskóba öt-tíz percre, így könnyen le tudod húzni a héját. A magházat, a magokat és az ereket is távolítsd el, majd vágd fel kisebb darabokra.
Egy lábosban hevíts kevés olajat és süsd meg rajta az apróra vágott hagymákat és a zúzott fokhagymát, majd rakd hozzá a paprikát. Sózd, borsozd ízlés szerint, öntsd fel 7 dl vízzel és morzsold bele a leveskockát. Forrald tíz percig, majd botmixerrel pürésítsd.
Keverd hozzá a joghurtot, majd tedd vissza a tűzre és várd meg, míg felforr.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










