Sültpaprika krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg kápia paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítése:

A paprikát mosd meg és csepegtesd le. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Közben többször forgasd át a zöldséget, hogy egyformán süljenek.

A sütőből kivéve rakd egy zacskóba öt-tíz percre, így könnyen le tudod húzni a héját. A magházat, a magokat és az ereket is távolítsd el, majd vágd fel kisebb darabokra.

Egy lábosban hevíts kevés olajat és süsd meg rajta az apróra vágott hagymákat és a zúzott fokhagymát, majd rakd hozzá a paprikát. Sózd, borsozd ízlés szerint, öntsd fel 7 dl vízzel és morzsold bele a leveskockát. Forrald tíz percig, majd botmixerrel pürésítsd.

Keverd hozzá a joghurtot, majd tedd vissza a tűzre és várd meg, míg felforr.