Spárgaleves zöldségesen recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 síp fehér spárga
- 1 köteg spárga vége és héja
- 1 krumpli
- 1 sárgarépa
- 1 bögre zöldborsó
- 2 újhagyma zöldje nélkül
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 köteg petrezselyem
- 1 ek vaj
- 1 marhahúsleves kocka
- só
- őrölt fekete bors
- 6 dl spárga főzőlé
Elkészítése:
A spárgákat sós, cukros vízben megfőzöm. A sípokat kiveszem, félreteszem. A többit botmixerrel pépesítem, átszűröm.
A hagymákat aprítom. A répát és a krumplit kockára vágom. Egy fazékban a hagymákat megpirítom, ráteszem a zöldségeket (a borsó kivételével). Együtt dinsztelem, majd ráöntöm a spárgalevet. Sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Amikor a zöldségek félpuhák, beleöntöm a borsót is, s vágok bele petrezselymet.
Amikor a zöldségek már puhák, tálalok. A tányérba szedek a levesből, ráteszek három spárga sípot, s petrezselyem levelet.
Tipp:
Lassan vége a spárga szezonnak. Mivel szeretem a spárgát, még egy finom spárgalevest akartam készíteni. Végül egy olasz ízvilágú levest kaptam.
A spárgaleves zöldségesen kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 32 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 1 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 1 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.