Spárgaleves zöldségesen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Spárgaleves zöldségesen

Hozzávalók:

  • 6 síp fehér spárga
  • 1 köteg spárga vége és héja
  • 1 krumpli
  • 1 sárgarépa
  • 1 bögre zöldborsó
  • 2 újhagyma zöldje nélkül
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 köteg petrezselyem
  • 1 ek vaj
  • 1 marhahúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • 6 dl spárga főzőlé

Elkészítése:

A spárgákat sós, cukros vízben megfőzöm. A sípokat kiveszem, félreteszem. A többit botmixerrel pépesítem, átszűröm.

A hagymákat aprítom. A répát és a krumplit kockára vágom. Egy fazékban a hagymákat megpirítom, ráteszem a zöldségeket (a borsó kivételével). Együtt dinsztelem, majd ráöntöm a spárgalevet. Sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Amikor a zöldségek félpuhák, beleöntöm a borsót is, s vágok bele petrezselymet.

Amikor a zöldségek már puhák, tálalok. A tányérba szedek a levesből, ráteszek három spárga sípot, s petrezselyem levelet.

Tipp:

Lassan vége a spárga szezonnak. Mivel szeretem a spárgát, még egy finom spárgalevest akartam készíteni. Végül egy olasz ízvilágú levest kaptam.