Sóska krémleves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 45 – 50 dkg sóska (vagy mirelit)
- 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál tejföl
- csipetnyi cukor (ízlés szerint)
- só
Elkészítése:
A sóskát szárától és vastag ereitől megtisztítjuk, és több vízben jól megmossuk.
A zsírt felforrósítjuk, hozzáadjuk a sóskát, megsózzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg egészen pépszerűvé nem vált (esetleg turmixoljuk).
A lisztet a tejföllel összekeverjük, a szükséges víz mennyiséggel felhígítjuk, a sóskára öntjük, és jól felfőzzük, csipet cukorral ízesítjük.
Tetejére pirított zsemlekockákat, vagy pörcöt rakunk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.