Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sóska krémleves recept

Sóska krémleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 45 – 50 dkg sóska (vagy mirelit)
    • 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál tejföl
    • csipetnyi cukor (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A sóskát szárától és vastag ereitől megtisztítjuk, és több vízben jól megmossuk.

    A zsírt felforrósítjuk, hozzáadjuk a sóskát, megsózzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg egészen pépszerűvé nem vált (esetleg turmixoljuk).

    A lisztet a tejföllel összekeverjük, a szükséges víz mennyiséggel felhígítjuk, a sóskára öntjük, és jól felfőzzük, csipet cukorral ízesítjük.

    Tetejére pirított zsemlekockákat, vagy pörcöt rakunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá