Sóska krémleves recept

Hozzávalók:
- 45 – 50 dkg sóska (vagy mirelit)
- 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál tejföl
- csipetnyi cukor (ízlés szerint)
- só
Elkészítése:
A sóskát szárától és vastag ereitől megtisztítjuk, és több vízben jól megmossuk.
A zsírt felforrósítjuk, hozzáadjuk a sóskát, megsózzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg egészen pépszerűvé nem vált (esetleg turmixoljuk).
A lisztet a tejföllel összekeverjük, a szükséges víz mennyiséggel felhígítjuk, a sóskára öntjük, és jól felfőzzük, csipet cukorral ízesítjük.
Tetejére pirított zsemlekockákat, vagy pörcöt rakunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »