Sóska krémleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 45 – 50 dkg sóska (vagy mirelit)
  • 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • csipetnyi cukor (ízlés szerint)

Elkészítése:

A sóskát szárától és vastag ereitől megtisztítjuk, és több vízben jól megmossuk.

A zsírt felforrósítjuk, hozzáadjuk a sóskát, megsózzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg egészen pépszerűvé nem vált (esetleg turmixoljuk).

A lisztet a tejföllel összekeverjük, a szükséges víz mennyiséggel felhígítjuk, a sóskára öntjük, és jól felfőzzük, csipet cukorral ízesítjük.

Tetejére pirított zsemlekockákat, vagy pörcöt rakunk.