Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Snidlinges sültpaprika krémleves recept

Snidlinges sültpaprika krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 nagyobb kápia paprika
    • 50 dkg (lm) joghurt
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 ek natúr kukoricaolaj (vagy más zsiradék)
    • 4 dl víz
    • 1 kis csokor snidling
    • ízlés szerint só
    • frissen őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A megmosott paprikákról leitatjuk a vizet és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 200 fokos sütőben 25 percet sütjük. Akkor tegyük a paprikákat egy tálba és fedjük le fóliával, így majd könnyebben le tudjuk húzni a héját.

    A vöröshagymát vágjuk apró kockákra és az olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a héjától megfosztott, felkockázott paprikát. Pár percet együtt pároljuk a hagymával, majd öntsük fel a vízzel. Adjuk hozzá a joghurtot, sóval, borssal ízesítsük, forraljuk fel, majd botmixerrel pürésítsük.

    Tálaláskor aprított snidlinggel megszórva kínáljuk.

    Tipp:

    Kockára vágott pirított sonkával gazdagíthatjuk, illetve ha még selymesebb állagot szeretnénk a levesünknek, elkészítés után egy szűrőn passzírozzuk át.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá