Snidlinges sültpaprika krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Snidlinges sültpaprika krémleves

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb kápia paprika
  • 50 dkg (lm) joghurt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek natúr kukoricaolaj (vagy más zsiradék)
  • 4 dl víz
  • 1 kis csokor snidling
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

A megmosott paprikákról leitatjuk a vizet és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 200 fokos sütőben 25 percet sütjük. Akkor tegyük a paprikákat egy tálba és fedjük le fóliával, így majd könnyebben le tudjuk húzni a héját.

A vöröshagymát vágjuk apró kockákra és az olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a héjától megfosztott, felkockázott paprikát. Pár percet együtt pároljuk a hagymával, majd öntsük fel a vízzel. Adjuk hozzá a joghurtot, sóval, borssal ízesítsük, forraljuk fel, majd botmixerrel pürésítsük.

Tálaláskor aprított snidlinggel megszórva kínáljuk.

Tipp:

Kockára vágott pirított sonkával gazdagíthatjuk, illetve ha még selymesebb állagot szeretnénk a levesünknek, elkészítés után egy szűrőn passzírozzuk át.