Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgadinnye krémleves fahéjas csigával recept

Sárgadinnye krémleves fahéjas csigával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb sárgadinnye
    • 4-5 ek méz
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3 dl édes fehérbor
    • 2 dl víz
    • 1/2 cs vaníliás pudingpor
    • 2 dl habtejszín
    • őrölt fahéj
    • reszelt narancshéj (el is hagyható)
    • 3-4 szegfűszeg

    Csigához:

    • 1 cs leveles tészta
    • 2-3 ek kristálycukor
    • őrölt fahéj (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A sárgadinnyét vágjuk félbe, magozzuk ki, majd a vájjunk ki belőle kisebb golyókat. A kivájt golyókat tegyük félre. A maradék dinnyét vágjuk fel kisebb darabokra.

    Egy edénybe tegyük bele a mézet, majd kevergetve kezdjük el karamellizálni. Pár perc után adjuk hozzá a feldarabolt sárgadinnyét, majd keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel a borral és a vízzel, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt fahéjjal, adjuk hozzá a szegfűszeget és a vaníliás cukrot, majd főzzük puhára (aki édesebben szereti tehet még cukrot hozzá). Amikor a dinnye már teljesen megpuhult (kb 20 percig főzzük) vegyük ki belőle a szegfűszeget, majd botmixerrel pépesítsük.

    A pudingport keverjük simára a habtejszínnel és állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a forrásba lévő levesbe, majd tegyük bele az előzőleg félretett dinnyegolyókat is. Pár percig kevergetve főzzük tovább, hogy a leves kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.

    Közben még a leves fő, süssük meg a fahajas csigákat. Egy csomag előnyújtott leveles tésztát csavarjunk ki, majd szórjuk meg kristálycukorral összekevert fahéjjal. Ezután csavarjuk fel, éles késsel szeleteljük fel, majd sütőpapírral bélelt tepsire tegyük egymástól kicsit távolabb a csigákat.
    Helyezzük be forró sütőbe és pár perc alatt süssük szép aranybarnára, ropogósra.

    Tálaláskor merjük a lehűtött krémlevest tányérokba, majd a frissen kisült fahajas csigákkal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá