Hozzávalók:
Csigához:
Elkészítése:
A sárgadinnyét vágjuk félbe, magozzuk ki, majd a vájjunk ki belőle kisebb golyókat. A kivájt golyókat tegyük félre. A maradék dinnyét vágjuk fel kisebb darabokra.
Egy edénybe tegyük bele a mézet, majd kevergetve kezdjük el karamellizálni. Pár perc után adjuk hozzá a feldarabolt sárgadinnyét, majd keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel a borral és a vízzel, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt fahéjjal, adjuk hozzá a szegfűszeget és a vaníliás cukrot, majd főzzük puhára (aki édesebben szereti tehet még cukrot hozzá). Amikor a dinnye már teljesen megpuhult (kb 20 percig főzzük) vegyük ki belőle a szegfűszeget, majd botmixerrel pépesítsük.
A pudingport keverjük simára a habtejszínnel és állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a forrásba lévő levesbe, majd tegyük bele az előzőleg félretett dinnyegolyókat is. Pár percig kevergetve főzzük tovább, hogy a leves kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.
Közben még a leves fő, süssük meg a fahajas csigákat. Egy csomag előnyújtott leveles tésztát csavarjunk ki, majd szórjuk meg kristálycukorral összekevert fahéjjal. Ezután csavarjuk fel, éles késsel szeleteljük fel, majd sütőpapírral bélelt tepsire tegyük egymástól kicsit távolabb a csigákat.
Helyezzük be forró sütőbe és pár perc alatt süssük szép aranybarnára, ropogósra.
Tálaláskor merjük a lehűtött krémlevest tányérokba, majd a frissen kisült fahajas csigákkal kínáljuk.