Sárgadinnye krémleves recept

Hozzávalók:
- 500 g sárgadinnye (tisztán mért súly)
- 1 evőkanál citromlé
- 250 g joghurt
- 200 ml habtejszín
- 250 ml tej
- cukor ízlés szerint
- gyümölcs a tálaláshoz
Elkészítése:
A dinnyét kisebb darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a citromlevet, joghurtot, tejet és a tejszínt, majd az egészet krémesre-selymesre turmixoljuk. Megkóstoljuk és ízlés szerint adunk hozzá cukrot.
Jól lehűtjük, majd feldarabolt dinnyét adunk levesbetétként hozzá.
Ha szeretnénk fűszerezni a levest, akkor adhatunk hozzá reszelt gyömbért és mentaleveleket is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »