Sárgadinnye krémleves recept
Hozzávalók:
- 500 g sárgadinnye (tisztán mért súly)
- 1 evőkanál citromlé
- 250 g joghurt
- 200 ml habtejszín
- 250 ml tej
- cukor ízlés szerint
- gyümölcs a tálaláshoz
Elkészítése:
A dinnyét kisebb darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a citromlevet, joghurtot, tejet és a tejszínt, majd az egészet krémesre-selymesre turmixoljuk. Megkóstoljuk és ízlés szerint adunk hozzá cukrot.
Jól lehűtjük, majd feldarabolt dinnyét adunk levesbetétként hozzá.
Ha szeretnénk fűszerezni a levest, akkor adhatunk hozzá reszelt gyömbért és mentaleveleket is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










