Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgaborsó gulyás pulykahússal recept

Sárgaborsó gulyás pulykahússal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulyka felső comb filé
    • 25 dkg sárgaborsó
    • 3 sárgarépa
    • 2 petrezselyem gyökér
    • 4 krumpli
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • néhány babérlevél
    • petrezselyemzöld
    • őrölt bors
    • őrölt pirospaprika

    Galuskához/csipetkéhez:

    • tojás
    • liszt
    • víz

    Elkészítése:

    A sárgaborsót előző este beáztatom.

    A húst kisebb kockákra vágom, a zöldségféléket megtisztítom, karikára vagy hasábra, a krumplit kockákra vágom.

    Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megpárolom, a szétnyomott fokhagymát is hozzáadom, majd megsózom. A húst hozzátéve fehéredésig pirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje.

    Belekerül a leöblített borsó, a répa, a zöldség, a babérlevél, az őrölt pirospaprika és a bors is. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.

    Ekkor hozzáadom a krumplit, kicsit később beleszaggatom a galuskát, vagy a közben elkészített csipetkét, később az apróra vágott petrezselyem zöldet, és rövid ideig főzöm együtt.

    Ízlés szerint mehet még hozzá kevés citromlé, vagy almaecet. Tartalmasabbá tehető kevés tejföllel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá