Sárgaborsó gulyás pulykahússal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulyka felső comb filé
  • 25 dkg sárgaborsó
  • 3 sárgarépa
  • 2 petrezselyem gyökér
  • 4 krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • néhány babérlevél
  • petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • őrölt pirospaprika

Galuskához/csipetkéhez:

  • tojás
  • liszt
  • víz

Elkészítése:

A sárgaborsót előző este beáztatom.

A húst kisebb kockákra vágom, a zöldségféléket megtisztítom, karikára vagy hasábra, a krumplit kockákra vágom.

Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megpárolom, a szétnyomott fokhagymát is hozzáadom, majd megsózom. A húst hozzátéve fehéredésig pirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje.

Belekerül a leöblített borsó, a répa, a zöldség, a babérlevél, az őrölt pirospaprika és a bors is. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.

Ekkor hozzáadom a krumplit, kicsit később beleszaggatom a galuskát, vagy a közben elkészített csipetkét, később az apróra vágott petrezselyem zöldet, és rövid ideig főzöm együtt.

Ízlés szerint mehet még hozzá kevés citromlé, vagy almaecet. Tartalmasabbá tehető kevés tejföllel.