Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Salátaleves / csalánleves recept

Salátaleves / csalánleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 fej saláta, vagy egy jó csokor csalán leforrázva
    • 5 gerezd fokhagyma átnyomva
    • 1 kávéskanál cukor
    • kevés fehérbor
    • kevés liszt
    • kevés olívalolaj
    • kevés só
    • 200 g főzőtejszín

    Elkészítése:

    A salátát apró darabokra tépkedjük, besózzuk. Ha csalánból készítjük a levest, akkor előtte a csalánt leforrázzuk.

    A fokhagymát nem túl forró olajban megpároljuk, majd kevés lisztet szórunk rá. Mikor a liszt aranybarna, felengedjük a borral, és vizet töltünk rá. A cukrot is hozzátesszük.

    Hozzáadjuk a salátát (csalánt), felforraljuk, majd a léből kicsit kivéve, összekeverjük a főzőtejszínnel, majd visszaöntjük levesünkre.

    Tipp:

    Ha csalánból készítjük a levest, a forrázás elveszi a csípősséget, és egy rendkívül különleges, pikáns levest kapunk. Bátraké a szerencse!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá