Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos húsgombócleves recept

Sajtos húsgombócleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A húsgombóchoz:

    • 30 dkg darált sertéshús
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis fej hagyma reszelve
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors
    • delikát ízlés szerint
    • zsemlemorzsa szükség szerint

    A leves hozzávalói:

    • 2 db sárgarépa
    • 1 db petrezselyem gyökér
    • egy fél fej karalábé
    • egy kisebb zeller
    • maroknyi zöldborsó
    • 1 fej hagyma
    • 1 zöldpaprika
    • petrezselyem
    • bors
    • ételízesítő

    Elkészítése:

    A gombóc hozzávalóit a zsemlemorzsa kivételével összekeverjük. A zsemlemorzsát csak akkor adjuk hozzá, ha a gombócunk nem áll össze.

    A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük kb 2 liter vízzel. Belerakjuk a paprikát, hagymát, a borsót és ízesítjük. Ne túl sok fűszerrel, mert a gombóc íze is belefő a levesbe. Inkább aztán ízesítjük még.

    Közben a gombócokat kevés olajon serpenyőben megforgatjuk és a leveshez adjuk. Készre főzzük.
    DSC01659
    Nagyon finom, gyorsan elkészíthető leves. A barátaink is nagyon imádják.

    Próbáljátok ki nyugodtan, biztos nem bánjátok meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá