Sajtos húsgombócleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A húsgombóchoz:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 1 kis fej hagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • delikát ízlés szerint
  • zsemlemorzsa szükség szerint

A leves hozzávalói:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • egy fél fej karalábé
  • egy kisebb zeller
  • maroknyi zöldborsó
  • 1 fej hagyma
  • 1 zöldpaprika
  • petrezselyem
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítése:

A gombóc hozzávalóit a zsemlemorzsa kivételével összekeverjük. A zsemlemorzsát csak akkor adjuk hozzá, ha a gombócunk nem áll össze.

A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük kb 2 liter vízzel. Belerakjuk a paprikát, hagymát, a borsót és ízesítjük. Ne túl sok fűszerrel, mert a gombóc íze is belefő a levesbe. Inkább aztán ízesítjük még.

Közben a gombócokat kevés olajon serpenyőben megforgatjuk és a leveshez adjuk. Készre főzzük.
DSC01659
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető leves. A barátaink is nagyon imádják.

Próbáljátok ki nyugodtan, biztos nem bánjátok meg.