Sajtkrémleves recept

Hozzávalók:
- 20 dkg sajt (fele lehet füstölt is)
- 1 púpos evőkanál finomliszt
- 5 dl tej
- 5 dl víz
- 2 zöldségleveskocka
- só, bors
- 4 szelet bacon
- 2 szál újhagyma
Elkészítése:
A sajtot lereszeljük, majd egy edénybe tesszük és rászórjuk a lisztet, majd elkeverjük. Felöntjük a vízzel és a tejjel, majd felfőzzük. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a leveskockát is.
Amikor a leves besűrűsödött, akkor elzárjuk alatta a lángot.
A bacont ropogósra sütjük. A levest a baconnel és újhagymával díszítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »