Sajtkrémleves recept

Hozzávalók:
- 20 dkg sajt (fele lehet füstölt is)
- 1 púpos evőkanál finomliszt
- 5 dl tej
- 5 dl víz
- 2 zöldségleveskocka
- só, bors
- 4 szelet bacon
- 2 szál újhagyma
Elkészítése:
A sajtot lereszeljük, majd egy edénybe tesszük és rászórjuk a lisztet, majd elkeverjük. Felöntjük a vízzel és a tejjel, majd felfőzzük. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a leveskockát is.
Amikor a leves besűrűsödött, akkor elzárjuk alatta a lángot.
A bacont ropogósra sütjük. A levest a baconnel és újhagymával díszítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »