Sajtkrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 1 púpozott ek (teljes kiőrlésű) liszt
- 1/2 l szárnyas alaplé
- 1/2 liter sonka főzőlé (ha húsvétkor eltetted)
- 15 dkg sajt (trappista, füstölt, chedar is lehet vegyesen)
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tej
- só, szerecsendió, fehérbors ízlés szerint
Elkészítése:
Az olvasztott vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a hideg alaplével, sonkalével és felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt, tejet és a reszelt sajtot.
Ezután csendesen forralva megvárjuk, amíg felolvad benne a sajt és ízlés szerint fűszerezzük.
Ha elolvadt a sajt egy botmixer segítségével az egészet átmixeljük, hogy szép selymes legyen, majd visszatesszük a tűzhelyre, ha szükséges utánízesítjük és az elpárolgott levet pótoljuk vízzel.
Közben egy kenyérből tetszés szerinti (nálam most szív) formákat vágunk, beolajazzuk és forró sütöbe tesszük. Minden forma közepébe egy csipetnyi sajtot teszünk.
Az elkészült pirítóst a levessel együtt kínáljuk. Lehet rá szórni aprított zöldhagyma szárat vagy metélőhagymát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »