Sajtkrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 1 púpozott ek (teljes kiőrlésű) liszt
- 1/2 l szárnyas alaplé
- 1/2 liter sonka főzőlé (ha húsvétkor eltetted)
- 15 dkg sajt (trappista, füstölt, chedar is lehet vegyesen)
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tej
- só, szerecsendió, fehérbors ízlés szerint
Elkészítése:
Az olvasztott vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a hideg alaplével, sonkalével és felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt, tejet és a reszelt sajtot.
Ezután csendesen forralva megvárjuk, amíg felolvad benne a sajt és ízlés szerint fűszerezzük.
Ha elolvadt a sajt egy botmixer segítségével az egészet átmixeljük, hogy szép selymes legyen, majd visszatesszük a tűzhelyre, ha szükséges utánízesítjük és az elpárolgott levet pótoljuk vízzel.
Közben egy kenyérből tetszés szerinti (nálam most szív) formákat vágunk, beolajazzuk és forró sütöbe tesszük. Minden forma közepébe egy csipetnyi sajtot teszünk.
Az elkészült pirítóst a levessel együtt kínáljuk. Lehet rá szórni aprított zöldhagyma szárat vagy metélőhagymát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »