Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtgombócos zöldségleves recept

Sajtgombócos zöldségleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Zöldségleves:

    • 2 db közepes cukkini
    • 2 db karalábé ez is inkább a kicsi, vagy egy nagyobb
    • 3 db sárgarépa
    • kb. 1 liter húsleves, szűrten,vagy kockából készítve,
    • szükség szerint só és fehér bors.
    • 1 dl főzőtejszín

    Sajtgombóc:

    • vegyes sajt reszelve úgy 20-25 dkg, minél több fajta annál ízletesebb
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és 2 púpozott evőkanál liszt
    • só és fehér bors.

    Elkészítése:

    A zöldségeket mind zsülienre vágjuk (tudod ez a gyufaszál szélesség-hosszúság)
    Olívaolajon (vagy bármi máson) kezdjük párolni elsőként a sárgarépa, majd a karalábé és végül a cukkini. Ez a “fövési sorrendjük”! A karalábét már meg lehet szórni sóval és fehér borssal ízlés szerint, itt azonban a felöntőlé ízére is kell számítani!
    Ha már a cukkini is belekerült felöntjük szűrt húslevessel, vagy húsleveskockából készült lével, kb. 1 liternyivel.

    Sajtgombóc hozzávalóit összekeverjük, ez állhat a sorsára várva, – ha jól adagoltuk a lisztet, akkor olyan jól formázható lesz a masszánk, ha nem mehet még bele liszt egy kevés, ha a leves felforrt és belegömbölyítjük a gombócokat.
    Ha a gombócok feljönnek a leves tetejére, akkor egy pár perc főzést követően kb. 1 dl. főzőtejszínnel bolondítjuk. De ezzel már nem szabad forralni, mert kicsapódhat, csak “összemelegítjük”

    Jó étvágyat! Kovica

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá