Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rókagombaleves húsgombóccal recept

Rókagombaleves húsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg rókagomba
    • 2 közepes sárgarépa
    • 1 közepes fehérrépa
    • 1 teáskanál ételízesítő
    • 1 kávéskanál só
    • 1 késhegynyi frissen őrölt bors
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 közepes újhagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 l csirke alaplé
    • 2 dl víz
    • 3 ek napraforgó olaj

    Húsgombóchoz:

    • 10 dkg darált marhahús
    • 1 kávéskanál só
    • 1 késhegynyi bors
    • 1 ek vagdalt petrezselyem
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 1 kis vöröshagyma (reszelve)
    • 1 teáskanál fűszerpaprika

    Elkészítése:

    A leves elkészítése:

    Az olajon megpirítjuk a karikára vágott hagymát, és zúzott fokhagymát, majd a tisztított zöldségeket karikázzuk bele a lábasba. Sózzuk, borsozzuk, megpaprikázzuk, jól összerázzuk, majd felöntjük az alaplével.

    Jól felforraljuk a levest, majd takarékra vegyük a lángot, és a mosott, szeletelt rókagombát beledobjuk a levesbe. Ízesítésnek ételízesítőt használjunk.

    A leveshez öntsük a vizet, hogy ne forrjon, és vizes kézzel gombócokat formázzunk a húsmasszából a levesbe. Addig főzzük lassú lángon, amíg feljönnek a tetejére, és még 15 percig főzzük.

    A kész levest tálaljuk petrezselyemzölddel megszórva.

    Húsgombóchoz:

    A húshoz keverjük a fűszereket, a reszelt hagymát és a zöldet, meg tojást, és a morzsával jó állagú masszát készítsünk.

    Hagyjuk 10 percet pihenni hűtőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá