Rókagombaleves húsgombóccal
Hozzávalók 4 fő részére
Hozzávalók:
- 10 dkg rókagomba
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 kávéskanál só
- 1 késhegynyi frissen őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 közepes újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 l csirke alaplé
- 2 dl víz
- 3 ek napraforgó olaj
Húsgombóchoz:
- 10 dkg darált marhahús
- 1 kávéskanál só
- 1 késhegynyi bors
- 1 ek vagdalt petrezselyem
- 1 tojás
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 kis vöröshagyma (reszelve)
- 1 teáskanál fűszerpaprika