Rókagombaleves húsgombóccal

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 10 dkg rókagomba
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 közepes újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 l csirke alaplé
  • 2 dl víz
  • 3 ek napraforgó olaj

Húsgombóchoz:

  • 10 dkg darált marhahús
  • 1 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 ek vagdalt petrezselyem
  • 1 tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 kis vöröshagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál fűszerpaprika