Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykanyak leves recept

Pulykanyak leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 nagyobb pulykanyak
    • néhány szem bors
    • 3 db sárgarépa
    • 2 db. petrezselyem gyökér
    • 1 fej hagyma
    • fél karalábé
    • fél zeller
    • kevés petrezselyem zöld
    • 4 marék csigatészta (más levestésztával is kitűnő)

    Elkészítése:

    A zöldségféléket megtisztítjuk, daraboljuk, vagy szeleteljük, esetleg hasábra (batonra) vágjuk.

    A nyakat átöblítjük, szükség szerint feldaraboljuk.

    A nyakkal együtt, a zöldségeket is feltesszük főzni sós vízben, néhány szemes borssal együtt, annyira, hogy bőven ellepje. A hagymát egészben tesszük bele. Ha felhabzik, a habot leszedjük.

    Mikor minden megfőtt, a lét leszűrjük, és levestésztát főzünk bele. Ekkor adunk bele, kevés apróra vágott petrezselyem zöldet is.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá