Pulykanyak leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb pulykanyak
  • néhány szem bors
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db. petrezselyem gyökér
  • 1 fej hagyma
  • fél karalábé
  • fél zeller
  • kevés petrezselyem zöld
  • 4 marék csigatészta (más levestésztával is kitűnő)

Elkészítése:

A zöldségféléket megtisztítjuk, daraboljuk, vagy szeleteljük, esetleg hasábra (batonra) vágjuk.

A nyakat átöblítjük, szükség szerint feldaraboljuk.

A nyakkal együtt, a zöldségeket is feltesszük főzni sós vízben, néhány szemes borssal együtt, annyira, hogy bőven ellepje. A hagymát egészben tesszük bele. Ha felhabzik, a habot leszedjük.

Mikor minden megfőtt, a lét leszűrjük, és levestésztát főzünk bele. Ekkor adunk bele, kevés apróra vágott petrezselyem zöldet is.