Pikáns vörösboros gyümölcskrémleves recept

Hozzávalók:
- 7 közepes alma
- 10 nagyobb szem szilva
- 2 marék érett köszméte
- 1 csipet só
- 3 ek cukor
- 1 púpos kk őrölt fahéj
- 0,5 dl édes vörösbor
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor (főzős)
- 2 dl tejszín
- 1 tasak vaníliás cukor
Galuskához:
- 4 dl tej
- 1 csipet só
- 4 púpos ek búzadara
- 2 púpos ek cukor
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd a gyümölcshúst feldaraboljuk. (Én citromleves vízbe raktam, hogy ne barnuljon meg.) A szilvákat kettévágjuk és kimagvaljuk.
A köszméte végeiről az elszáradt részt lecsípjük.
Majd egy kisebb fazékban a gyümölcsökhöz adunk egy kevés vörösbort és felengedjük annyi vízzel, ami kicsit bővebben ellepi.
Teszünk bele 1 csipet sót, egy kevés cukrot, fahéjat.
Addig főzzük, míg a gyümölcsök megpuhulnak, ez pár perc, majd merülő mixerrel pépesítjük.
Közben a pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd a lángra visszatett leves levéből pár evőkanállal felhígítjuk, hőkiegyenlítést végzünk és a forró levesbe csorgatjuk.
Beleszórjuk a vaníliás cukrot. Ha már kellőképpen sűrű, elzárjuk, és jól behűtjük.
A galuskához a tejet egy csipet sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a búzadarát és a cukrot. Pár perc alatt sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A hideg levest tányérokba merjük, majd egy teáskanállal kiszaggatott tejbegríz galuskával kínáljuk.
Tipp:
Férjem egyik kedvence az egres, amiből idén sajnos csak egész kevés termett a kertünkben. Ez a pici, ami már egész pirosra érett, ebben a finom és kicsit pikáns levesben végezte.
A nagy sikerű tejbegrízgaluska került bele betétként.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »