Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pasifogó leves pulykacombbal, füstölt fejjel recept

Pasifogó leves pulykacombbal, füstölt fejjel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g pulyka felső comb
    • 250 g füstölt sertésfej
    • 500 g krumpli
    • 250 g zöldborsó
    • 250 g vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé)
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 200 g főzőtejszín
    • 1 ek citromlé
    • kevés olaj
    • 1 dl száraz fehérbor
    • frissen őrölt bors
    • kevés kapor
    • kevés petrezselyemzöld
    • 1,5 l leves alaplé (csont, hús, vagy zöldség)

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apróra felkockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük. Sózzuk, hozzáadjuk a felkockázott fejet és pulykacombot. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Borssal megszórjuk, aláöntjük a bort, és lefedve rövid ideig pároljuk.

    Adjuk hozzá a feldarabolt krumplit, öntsük fel az alaplével, hogy teljesen ellepje. Lefedve addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Adjuk hozzá a zöldfűszerekkel elkevert tejszínt és a zöldborsót, és forraljuk össze a levest.

    Ha szükséges, és túl sűrű lenne, kevés vizet adhatunk még hozzá. A tűzről levéve citromlével ízesítjük.

    Tipp:

    Galuskával, vagy csipetkével gazdagíthatjuk a levest. Tálaláskor tejföllel és csípős zöldpaprikával kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá