Pasifogó leves pulykacombbal, füstölt fejjel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 250 g pulyka felső comb
- 250 g füstölt sertésfej
- 500 g krumpli
- 250 g zöldborsó
- 250 g vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé)
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g főzőtejszín
- 1 ek citromlé
- kevés olaj
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- frissen őrölt bors
- kevés kapor
- kevés petrezselyemzöld
- 1,5 l leves alaplé (csont, hús, vagy zöldség)
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra felkockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük. Sózzuk, hozzáadjuk a felkockázott fejet és pulykacombot. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Borssal megszórjuk, aláöntjük a bort, és lefedve rövid ideig pároljuk.
Adjuk hozzá a feldarabolt krumplit, öntsük fel az alaplével, hogy teljesen ellepje. Lefedve addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Adjuk hozzá a zöldfűszerekkel elkevert tejszínt és a zöldborsót, és forraljuk össze a levest.
Ha szükséges, és túl sűrű lenne, kevés vizet adhatunk még hozzá. A tűzről levéve citromlével ízesítjük.
Tipp:
Galuskával, vagy csipetkével gazdagíthatjuk a levest. Tálaláskor tejföllel és csípős zöldpaprikával kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.