Pasifogó leves pulykacombbal, füstölt fejjel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pasifogó leves pulykacombbal, füstölt fejjel

Hozzávalók:

  • 250 g pulyka felső comb
  • 250 g füstölt sertésfej
  • 500 g krumpli
  • 250 g zöldborsó
  • 250 g vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 ek citromlé
  • kevés olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • frissen őrölt bors
  • kevés kapor
  • kevés petrezselyemzöld
  • 1,5 l leves alaplé (csont, hús, vagy zöldség)

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra felkockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük. Sózzuk, hozzáadjuk a felkockázott fejet és pulykacombot. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Borssal megszórjuk, aláöntjük a bort, és lefedve rövid ideig pároljuk.

Adjuk hozzá a feldarabolt krumplit, öntsük fel az alaplével, hogy teljesen ellepje. Lefedve addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Adjuk hozzá a zöldfűszerekkel elkevert tejszínt és a zöldborsót, és forraljuk össze a levest.

Ha szükséges, és túl sűrű lenne, kevés vizet adhatunk még hozzá. A tűzről levéve citromlével ízesítjük.

Tipp:

Galuskával, vagy csipetkével gazdagíthatjuk a levest. Tálaláskor tejföllel és csípős zöldpaprikával kínáljuk.