Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra felkockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük. Sózzuk, hozzáadjuk a felkockázott fejet és pulykacombot. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Borssal megszórjuk, aláöntjük a bort, és lefedve rövid ideig pároljuk.
Adjuk hozzá a feldarabolt krumplit, öntsük fel az alaplével, hogy teljesen ellepje. Lefedve addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Adjuk hozzá a zöldfűszerekkel elkevert tejszínt és a zöldborsót, és forraljuk össze a levest.
Ha szükséges, és túl sűrű lenne, kevés vizet adhatunk még hozzá. A tűzről levéve citromlével ízesítjük.
Galuskával, vagy csipetkével gazdagíthatjuk a levest. Tálaláskor tejföllel és csípős zöldpaprikával kínáljuk.