Paradicsomos zöldbableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb fél kg zöldbab (télen mirelit)
- 1 szál sárgarépa
- 1 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 evőkanál tönkölybúza liszt
- só, frissen őrölt bors
- 2 ek olaj
- 1 zöld paprika
- 2 dl sűrű paradicsomszósz
Elkészítése:
Egy fazékba feltesszük főni a megpucolt, felvágott zöldbabot, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a paradicsomszószt, a paprikát, sózzuk és kb 10 percig előfőzzük.
Közben egy serpenyőbe tesszük az olajat, a megtisztított, felvágott hagymát egy kicsit megdinszteljük, de csak néhány másodpercig, majd belerakjuk a lisztet, összekeverjuk és meghintjük a paprikával. Egy csésze hideg vízzel felengedjük, majd kiforraljuk.
Hozzáadjuk a levesünkhöz, összeforraljuk és megszórjuk bőven az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Amikor kínáljuk tejfölt adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »