Paradicsomos zöldbableves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb fél kg zöldbab (télen mirelit)
- 1 szál sárgarépa
- 1 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 evőkanál tönkölybúza liszt
- só, frissen őrölt bors
- 2 ek olaj
- 1 zöld paprika
- 2 dl sűrű paradicsomszósz
Elkészítése:
Egy fazékba feltesszük főni a megpucolt, felvágott zöldbabot, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a paradicsomszószt, a paprikát, sózzuk és kb 10 percig előfőzzük.
Közben egy serpenyőbe tesszük az olajat, a megtisztított, felvágott hagymát egy kicsit megdinszteljük, de csak néhány másodpercig, majd belerakjuk a lisztet, összekeverjuk és meghintjük a paprikával. Egy csésze hideg vízzel felengedjük, majd kiforraljuk.
Hozzáadjuk a levesünkhöz, összeforraljuk és megszórjuk bőven az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Amikor kínáljuk tejfölt adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









