Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos leves sajtos galuskával recept

Paradicsomos leves sajtos galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 1 tk piros paprika
    • 7 dl házi paradicsomlé
    • 2 liter víz
    • egy kk só
    • 2 ek kristálycukor
    • 1 mk őrölt fekete bors
    • csipet bazsalikom
    • 1 pici oregáno
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 zöldség leves kocka

    A sajtos galuskához:

    • 0,5 dl tej
    • 3 dkg vaj
    • egy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 cikk sajt reszelve
    • 8-10 dkg finomliszt

    Elkészítése:
    A vizet elkeverjük a paradicsomlével, fűszerezzük ízlés szerint, hozzáadjuk a megtisztított hagymákat és feltesszük az egészet a tűzre főni. Ha a leves már meleg akkor feloldjuk benne a kockákat is, majd ha a hagyma megpuhult akkor kivesszük a levesből. Olajon a liszttel világos rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, egy kevés vízzel felengedjük, majd állandó keverés mellett a leveshez adjuk. Összekeverjük, megvárjuk míg újra felforr és a leves már kész is. A végén ha szükséges akkor után fűszerezhetjük.
    A galuska hozzávalóit kikeverjük. Nokedli állagú tésztát kapunk. Sós, lobogó vízben kifőzzük.
    A levest a kifőtt galuskákkal tálaljuk.
    Nagyon finom.
    Próbáljátok ki!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá