Paradicsomos leves sajtos galuskával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 tk piros paprika
- 7 dl házi paradicsomlé
- 2 liter víz
- egy kk só
- 2 ek kristálycukor
- 1 mk őrölt fekete bors
- csipet bazsalikom
- 1 pici oregáno
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 zöldség leves kocka
A sajtos galuskához:
- 0,5 dl tej
- 3 dkg vaj
- egy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 3 cikk sajt reszelve
- 8-10 dkg finomliszt
Elkészítése:
A vizet elkeverjük a paradicsomlével, fűszerezzük ízlés szerint, hozzáadjuk a megtisztított hagymákat és feltesszük az egészet a tűzre főni. Ha a leves már meleg akkor feloldjuk benne a kockákat is, majd ha a hagyma megpuhult akkor kivesszük a levesből. Olajon a liszttel világos rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, egy kevés vízzel felengedjük, majd állandó keverés mellett a leveshez adjuk. Összekeverjük, megvárjuk míg újra felforr és a leves már kész is. A végén ha szükséges akkor után fűszerezhetjük.
A galuska hozzávalóit kikeverjük. Nokedli állagú tésztát kapunk. Sós, lobogó vízben kifőzzük.
A levest a kifőtt galuskákkal tálaljuk.
Nagyon finom.
Próbáljátok ki!
Forrás: https://csokolade.network.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.