Paradicsomos leves sajtos galuskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 tk piros paprika
  • 7 dl házi paradicsomlé
  • 2 liter víz
  • egy kk só
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 mk őrölt fekete bors
  • csipet bazsalikom
  • 1 pici oregáno
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 zöldség leves kocka

A sajtos galuskához:

  • 0,5 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • egy tojás
  • 3 cikk sajt reszelve
  • 8-10 dkg finomliszt

Elkészítése:
A vizet elkeverjük a paradicsomlével, fűszerezzük ízlés szerint, hozzáadjuk a megtisztított hagymákat és feltesszük az egészet a tűzre főni. Ha a leves már meleg akkor feloldjuk benne a kockákat is, majd ha a hagyma megpuhult akkor kivesszük a levesből. Olajon a liszttel világos rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, egy kevés vízzel felengedjük, majd állandó keverés mellett a leveshez adjuk. Összekeverjük, megvárjuk míg újra felforr és a leves már kész is. A végén ha szükséges akkor után fűszerezhetjük.
A galuska hozzávalóit kikeverjük. Nokedli állagú tésztát kapunk. Sós, lobogó vízben kifőzzük.
A levest a kifőtt galuskákkal tálaljuk.
Nagyon finom.
Próbáljátok ki!