Tortellini leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg tortellini
- 40 dkg hámozott paradicsom konzerv
- 40 dkg fehérbab konzerv
- 20 dkg zöldborsó
- 5 dkg parmezán sajt
- 1 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 1 l csirkehúsleves
- 1 teáskanál oregánó
- bazsalikom
- só
- bors
- olaj
Elkészítése:
Felhevített olajon üvegesre dinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a félkarikára szeletelt répát és a zöldborsót, majd pár percig együtt pirítjuk. Beleöntjük a kézzel kissé összenyomkodott hámozott paradicsomot, és alaposan elkeverjük. Felöntjük a húslevessel, felforraljuk, majd hozzáadjuk a leöblített és leszűrt babot.
A levest ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük, majd közepes lángon főzzük, hogy az ízek összeérjenek. Eközben egy külön lábasban a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük a tortellinit.
Tálaláskor minden tányér levesbe teszünk a frissen főtt tortelliniből, majd reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.