Tortellini leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg tortellini
  • 40 dkg hámozott paradicsom konzerv
  • 40 dkg fehérbab konzerv
  • 20 dkg zöldborsó
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 l csirkehúsleves
  • 1 teáskanál oregánó
  • bazsalikom
  • bors
  • olaj

Elkészítése:

Felhevített olajon üvegesre dinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a félkarikára szeletelt répát és a zöldborsót, majd pár percig együtt pirítjuk. Beleöntjük a kézzel kissé összenyomkodott hámozott paradicsomot, és alaposan elkeverjük. Felöntjük a húslevessel, felforraljuk, majd hozzáadjuk a leöblített és leszűrt babot.

A levest ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük, majd közepes lángon főzzük, hogy az ízek összeérjenek. Eközben egy külön lábasban a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük a tortellinit.

Tálaláskor minden tányér levesbe teszünk a frissen főtt tortelliniből, majd reszelt sajttal megszórva kínáljuk.