Paradicsom leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 2-3 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1 kis fej vöröshagyma egészben hagyva
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tyúkhúsleves kocka
- só, cukor, petrezselyem zöldje
- 1 kk őrölt pirospaprika,
- 1-1,5 l házilag befőzött paradicsomlé
Levesbetétnek:
Apró tészta, vagy rizs
Elkészítése:
Az olajból és lisztből világos rántást készítek, beledobom az egész vöröshagymát is, hogy kioldódjon a zamata. Leveszem a tűzről, meghintem pirospaprikával, elkeverem, és felöntöm egy kevés vízzel, majd a paradicsomlével.
Ízesítem sóval, cukorral, leveskockával, beledobom a fokhagymát, petrezselyem zöldet, és addig főzöm, amíg a hagymák megpuhulnak. Sós vízben külön kifőzöm a levesbetétnek szánt tésztát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.