Paradicsom leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 2-3 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma egészben hagyva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tyúkhúsleves kocka
  • só, cukor, petrezselyem zöldje
  • 1 kk őrölt pirospaprika,
  • 1-1,5 l házilag befőzött paradicsomlé

Levesbetétnek:

Apró tészta, vagy rizs

Elkészítése:

Az olajból és lisztből világos rántást készítek, beledobom az egész vöröshagymát is, hogy kioldódjon a zamata. Leveszem a tűzről, meghintem pirospaprikával, elkeverem, és felöntöm egy kevés vízzel, majd a paradicsomlével.

Ízesítem sóval, cukorral, leveskockával, beledobom a fokhagymát, petrezselyem zöldet, és addig főzöm, amíg a hagymák megpuhulnak. Sós vízben külön kifőzöm a levesbetétnek szánt tésztát.