Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palócleves recept

Palócleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéscomb
    • 40 dkg zöldbab
    • 1 vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 30 dkg krumpli
    • 3 liter víz
    • bors
    • pirospaprika
    • őrölt kömény
    • babérlevél
    • ecet
    • 2 ek liszt
    • 1 dl tej

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágom, olajon üvegesre pirítom, majd ráteszem a kockákra vágott húst. Fehéredésig sütöm, hozzáadom a fűszereket, a fokhagymát belenyomom, és felengedem 3 l vízzel.

    1 óra múlva hozzáteszem a krumplit és a zöldbabot. (Ha kerti friss a zöldbab, akkor fél óra múlva teszem bele a hús után.)

    Még főzöm 30 percig. A legvégén behabarom: 1 dl tejet 2 evőkanál liszttel csomómentesre keverek, merek hozzá a levesből kicsit, elkeverem, majd visszaöntve a levesbe behabarom.

    Tálalás előtt, mikor már levettem a tűzről, öntök hozzá 2 evőkanál ecetet, illetve kiszedem belőle a babérleveleket.

     

    A palócleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 31 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 1 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá