Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palócleves recept

Palócleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg pulyka felső comb filé
    • 2 marék zöldbab
    • 2 krumpli
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál petrezselyem gyökér
    • 1 kis csokor petrezselyem zöld
    • 2 dl tejföl
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • 1 mokkáskanál őrölt kömény
    • só, őrölt bors
    • 1 dl száraz fehérbor

    Elkészítése:

    A húst feldaraboljuk, majd megmossuk. A hagymát szálasra vágjuk és egy kevés zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, enyhén megsózzuk, majd felöntjük egy kevés borral.

    Hozzáadjuk a feldarabolt húst és egy kicsit pirítjuk, majd felöntjük annyit vízzel, hogy bőven ellepje

    Amíg fedő alatt fő a leves, feldaraboljuk a zöldségeket. Elsőként a répát és a gyökeret karikázzuk fel, majd hozzáadjuk a leveshez. Egy kicsi később hozzáadjuk a felkockázott krumplit és a zöldbabot is.

    Ha szükségesnek látjuk, a vizet pótoljuk! Keveset kiveszünk a főzőléből, elkeverjük a tejföllel, a liszttel, és őrölt pirospaprikával, majd visszaöntjük a főzőléhez. Jól elkeverjük!

    Legutoljára az apróra vágott petrezselyem zöldet, őrölt borsot, kevés őrölt köményt, és annyi sót adunk hozzá, amennyi szükséges a végleges ízhez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá