Palóc leves recept

Hozzávalók:
- 1,2 kg marhalábszár
- fél kg zöldbab
- 1 kg krumpli
- 2 kisebb vöröshagyma
- 2 cikkely fokhagyma
- 5-6 babérlevél
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 tk. törött bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ek. pirospaprika
- 2-3 ek. tejföl
- só
- 1 ek. libazsír
- 2 húsleves kocka
Elkészítése:
A hagymát apróra vágunk, 1 evőkanál libazsírra tesszük, majd rárakjuk a megtisztított, összevágott marhahúst. Fedő alatt lassú tűzön addig pároljuk, amíg kezdi a saját levét elfőni.
Ekkor rátesszük a pirospaprikát (kevesebbet, mint amikor pörköltet készítünk), törött borsot, a lereszelt fokhagymát, kömény, hozzáteszünk 5-6 babérlevelet és vízzel felöntve puhára főzzük. (Én mindig kuktában készítem, így hamar megpuhul)
Amíg a húsunk fő, megtisztítjuk a zöldbabot és a krumpli. A babot 3-4 cm-es darabokra, a krumplit kockára vágjuk, külön – külön annyi vízben, hogy ellepje őket, puhára főzzük. A főzővízbe 1-1 húsleves kockát és kevés sót teszek.
Amikor minden megpuhult, egy nagyobb fazékba mindent összeöntünk, ha szükséges utána sózzuk és 2-3 evőkanál tejföllel ízesítjük. (A tejföllel már nem szabad főzni).
Tipp:
Készíthetjük lebőrözött és kicsontozott pulyka felső combból is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »