Palóc leves recept

Hozzávalók:
- 1,2 kg marhalábszár
- fél kg zöldbab
- 1 kg krumpli
- 2 kisebb vöröshagyma
- 2 cikkely fokhagyma
- 5-6 babérlevél
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 tk. törött bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ek. pirospaprika
- 2-3 ek. tejföl
- só
- 1 ek. libazsír
- 2 húsleves kocka
Elkészítése:
A hagymát apróra vágunk, 1 evőkanál libazsírra tesszük, majd rárakjuk a megtisztított, összevágott marhahúst. Fedő alatt lassú tűzön addig pároljuk, amíg kezdi a saját levét elfőni.
Ekkor rátesszük a pirospaprikát (kevesebbet, mint amikor pörköltet készítünk), törött borsot, a lereszelt fokhagymát, kömény, hozzáteszünk 5-6 babérlevelet és vízzel felöntve puhára főzzük. (Én mindig kuktában készítem, így hamar megpuhul)
Amíg a húsunk fő, megtisztítjuk a zöldbabot és a krumpli. A babot 3-4 cm-es darabokra, a krumplit kockára vágjuk, külön – külön annyi vízben, hogy ellepje őket, puhára főzzük. A főzővízbe 1-1 húsleves kockát és kevés sót teszek.
Amikor minden megpuhult, egy nagyobb fazékba mindent összeöntünk, ha szükséges utána sózzuk és 2-3 evőkanál tejföllel ízesítjük. (A tejföllel már nem szabad főzni).
Tipp:
Készíthetjük lebőrözött és kicsontozott pulyka felső combból is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »