Palóc leves recept

Hozzávalók:
- 1,2 kg marhalábszár
- fél kg zöldbab
- 1 kg krumpli
- 2 kisebb vöröshagyma
- 2 cikkely fokhagyma
- 5-6 babérlevél
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 tk. törött bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ek. pirospaprika
- 2-3 ek. tejföl
- só
- 1 ek. libazsír
- 2 húsleves kocka
Elkészítése:
A hagymát apróra vágunk, 1 evőkanál libazsírra tesszük, majd rárakjuk a megtisztított, összevágott marhahúst. Fedő alatt lassú tűzön addig pároljuk, amíg kezdi a saját levét elfőni.
Ekkor rátesszük a pirospaprikát (kevesebbet, mint amikor pörköltet készítünk), törött borsot, a lereszelt fokhagymát, kömény, hozzáteszünk 5-6 babérlevelet és vízzel felöntve puhára főzzük. (Én mindig kuktában készítem, így hamar megpuhul)
Amíg a húsunk fő, megtisztítjuk a zöldbabot és a krumpli. A babot 3-4 cm-es darabokra, a krumplit kockára vágjuk, külön – külön annyi vízben, hogy ellepje őket, puhára főzzük. A főzővízbe 1-1 húsleves kockát és kevés sót teszek.
Amikor minden megpuhult, egy nagyobb fazékba mindent összeöntünk, ha szükséges utána sózzuk és 2-3 evőkanál tejföllel ízesítjük. (A tejföllel már nem szabad főzni).
Tipp:
Készíthetjük lebőrözött és kicsontozott pulyka felső combból is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »