Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Padlizsánkrémleves recept

Padlizsánkrémleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg padlizsán
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 3 ek olívaolaj
    • 2 közepes sárgarépa
    • 1 közepes fehérrépa
    • 8 dl víz
    • só ízlés szerint
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 db babérlevél
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 ek sűrített paradicsom
    • 1 citromból nyert citromhéj
    • 1 csokor petrezselyem

    Elkészítése:

    A padlizsánt héjastól sütőben megsütjük.

    A felkockázott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott répákat, felöntjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a babérlevelet.

    A megsült padlizsánt megpucoljuk, a húsát a megfőtt zöldségekhez adjuk, a babérlevelet kivesszük, és a levest simára turmixoljuk.

    Beleöntjük a tejszínt, a paradicsompürét, és egyet forralunk rajta.

    Tálaláskor reszelt citromhéjjal és aprított petrezselyemmel szórjuk meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá