Padlizsánkrémleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg padlizsán
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 8 dl víz
  • só ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

A padlizsánt héjastól sütőben megsütjük.

A felkockázott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott répákat, felöntjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a babérlevelet.

A megsült padlizsánt megpucoljuk, a húsát a megfőtt zöldségekhez adjuk, a babérlevelet kivesszük, és a levest simára turmixoljuk.

Beleöntjük a tejszínt, a paradicsompürét, és egyet forralunk rajta.

Tálaláskor reszelt citromhéjjal és aprított petrezselyemmel szórjuk meg.