Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarack krémleves recept

Őszibarack krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg őszibarack (lehet fagyasztott vagy konzerv is)
    • cukor ízlés szerint
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 200 ml főzőtejszín
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • csipet só
    • tejszínhab a tálaláshoz

    Elkészítése:

    1,5 kg barackot magpucolunk, a magját eltávolítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Hozzáadjuk a cukrokat, majd puhára főzzük (ha befőttből készül, akkor a befőtt levét hígítsuk vízzel és kevesebb cukrot tegyünk hozzá).

    Mikor puha a barack akkor turmixban vagy botmixerrel pürésítjük.

    Közben a tejszínben elkeverjük a pudingport, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a leveshez és besűrítjük vele (ha nem elég sűrű, akkor lisztet is adhatunk hozzá).

    Ekkor levesszük a tűzről, beledaraboljuk a maradék megtiszított barackot és jól lehűtjük.

    Tálaláskor tejszínhabot tehetünk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá