Őszibarack krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kg őszibarack (lehet fagyasztott vagy konzerv is)
  • cukor ízlés szerint
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • csipet só
  • tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítése:

1,5 kg barackot magpucolunk, a magját eltávolítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Hozzáadjuk a cukrokat, majd puhára főzzük (ha befőttből készül, akkor a befőtt levét hígítsuk vízzel és kevesebb cukrot tegyünk hozzá).

Mikor puha a barack akkor turmixban vagy botmixerrel pürésítjük.

Közben a tejszínben elkeverjük a pudingport, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a leveshez és besűrítjük vele (ha nem elég sűrű, akkor lisztet is adhatunk hozzá).

Ekkor levesszük a tűzről, beledaraboljuk a maradék megtiszított barackot és jól lehűtjük.

Tálaláskor tejszínhabot tehetünk rá.