Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Orjaleves recept

Orjaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg orja csont
    • 5 sárgarépa
    • 3 petrezselyem gyökér
    • 1 karalábé
    • 0,5 zellergumó
    • 1 csokor petrezselyemlevél
    • kevés zellerlevél
    • 2 fej hagyma
    • pár db egész fekete bors
    • só (ízlés szerint)
    • 15 dkg levestészta

    Elkészítése:

    A leveshez a karaj csontját (orja) használjuk fel, amit sós vízben, szemes borssal teszünk fel lassú tűzön főni. Közben megtisztítjuk a zöldségféléket, amiket nagyobb darabokra vágunk.

    Mikor a húsleves felforr, belerakjuk a zöldségeket, és addig főzzük, míg minden megpuhul.

    Ezután leszűrjük, és a húslébe belefőzzük a levestésztát. Finommetélt, eperlevél, vagy siplike illik hozzá.

    Külön tálaljuk a húst és a megfőtt zöldségeket, így mindenki szedhet hozzá kedvére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá