Orjaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1,5 kg orja csont
  • 5 sárgarépa
  • 3 petrezselyem gyökér
  • 1 karalábé
  • 0,5 zellergumó
  • 1 csokor petrezselyemlevél
  • kevés zellerlevél
  • 2 fej hagyma
  • pár db egész fekete bors
  • só (ízlés szerint)
  • 15 dkg levestészta

Elkészítése:

A leveshez a karaj csontját (orja) használjuk fel, amit sós vízben, szemes borssal teszünk fel lassú tűzön főni. Közben megtisztítjuk a zöldségféléket, amiket nagyobb darabokra vágunk.

Mikor a húsleves felforr, belerakjuk a zöldségeket, és addig főzzük, míg minden megpuhul.

Ezután leszűrjük, és a húslébe belefőzzük a levestésztát. Finommetélt, eperlevél, vagy siplike illik hozzá.

Külön tálaljuk a húst és a megfőtt zöldségeket, így mindenki szedhet hozzá kedvére.