Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos-gyömbéres céklakrémleves diós kecskesajttal recept

Narancsos-gyömbéres céklakrémleves diós kecskesajttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb cékla
    • 1 narancs leve és héja lereszelve
    • 1 kisebb diónyi gyömbér meghámozva, lereszelve
    • 1 dl főzőtejszín
    • kb 1 l zöldségalaplé
    • só, bors
    • 1 ek olívaolaj
    • 2 rúd érlelt kecskesajt (összesen kb 20 dkg)
    • 10 dkg dió durvára vágva

    Elkészítése:

    A leveshez a céklákat alufóliába csomagoljuk, 180 fokos sütőben puhára sütjük (késsel lehet ellenőrizni). Mikor kész, langyosra hűtjük, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.

    Az olívaolajon megfuttatjuk a gyömbért, hozzáadjuk a céklát, a narancs héját és levét. Felöntjük a tejszínnel és annyi zöldségalaplével, hogy éppen ellepje. Simára turmixoljuk, én szűrőn át is szoktam passzírozni, hogy teljesen sima legyen. Ha túl sűrű lenne, kevés alaplével még hígíthatjuk. Végül megsózzuk és -borsozzuk.

    A kecskesajtot másfél centisre szeleteljük, a puha oldalaiba belenyomkodjuk a diót. Egy teflonserpenyőt közepes lángon felhevítünk, beletesszük a kecskesajtokat diós felükkel lefelé. Mikor megérezzük a dió illatát és a sajt kicsit megbarnul, alányúlunk egy lapáttal és megfordítjuk. Ezt az oldalát is megsütjük.

    A levest ízlés szerint felmelegítjük (hidegen is finom!), a sült kecskesajttal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá