Narancsos almaleves recept

Hozzávalók:
- 2 nagy narancs
- 3 nagy alma
- 2 db szegfűszeg
- csipetnyi fahéj
- 1 ek eritrit vagy cukor
- vaníliaaroma vagy fél tasak vaníliás cukor
- 1 csapott teáskanál vaníliás pudingpor vagy zabliszt
- 1 dl habtejszín
- csipet só
Elkészítése:
Kb 1 l vizet elkezdünk melegíteni, közben belerakjuk a szegfűszeget, fahéjat, vaníliát és a csipet sót.
Megpucoljuk az almát, maj kisebb darabokra vágjuk és beletesszük a felforralt vízbe, majd félpuhára főzzük. Addig a narancsokat is megpucoljuk, leszedjük a hártyákat, feldaraboljuk és a levével együtt hozzáadjuk az almához.
A pudingport vagy zablisztet elkeverjük az eritrittel és hozzáadjuk a tejszínt, majd egy merítőkanálnyi forró levessel elkeverjük. Hozzáadjuk a leveshez, folyamatosan keverjük, majd ha felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot.
Tipp:
Remek kombináció, főleg ősszel, amikor potyog a fáról a finom alma érdemes sokféleképpen felhasználni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »