Narancsos almaleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 2 nagy narancs
- 3 nagy alma
- 2 db szegfűszeg
- csipetnyi fahéj
- 1 ek eritrit vagy cukor
- vaníliaaroma vagy fél tasak vaníliás cukor
- 1 csapott teáskanál vaníliás pudingpor vagy zabliszt
- 1 dl habtejszín
- csipet só
Elkészítése:
Kb 1 l vizet elkezdünk melegíteni, közben belerakjuk a szegfűszeget, fahéjat, vaníliát és a csipet sót.
Megpucoljuk az almát, maj kisebb darabokra vágjuk és beletesszük a felforralt vízbe, majd félpuhára főzzük. Addig a narancsokat is megpucoljuk, leszedjük a hártyákat, feldaraboljuk és a levével együtt hozzáadjuk az almához.
A pudingport vagy zablisztet elkeverjük az eritrittel és hozzáadjuk a tejszínt, majd egy merítőkanálnyi forró levessel elkeverjük. Hozzáadjuk a leveshez, folyamatosan keverjük, majd ha felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot.
Tipp:
Remek kombináció, főleg ősszel, amikor potyog a fáról a finom alma érdemes sokféleképpen felhasználni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.