Narancsos almaleves recept

Hozzávalók:
- 2 nagy narancs
- 3 nagy alma
- 2 db szegfűszeg
- csipetnyi fahéj
- 1 ek eritrit vagy cukor
- vaníliaaroma vagy fél tasak vaníliás cukor
- 1 csapott teáskanál vaníliás pudingpor vagy zabliszt
- 1 dl habtejszín
- csipet só
Elkészítése:
Kb 1 l vizet elkezdünk melegíteni, közben belerakjuk a szegfűszeget, fahéjat, vaníliát és a csipet sót.
Megpucoljuk az almát, maj kisebb darabokra vágjuk és beletesszük a felforralt vízbe, majd félpuhára főzzük. Addig a narancsokat is megpucoljuk, leszedjük a hártyákat, feldaraboljuk és a levével együtt hozzáadjuk az almához.
A pudingport vagy zablisztet elkeverjük az eritrittel és hozzáadjuk a tejszínt, majd egy merítőkanálnyi forró levessel elkeverjük. Hozzáadjuk a leveshez, folyamatosan keverjük, majd ha felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot.
Tipp:
Remek kombináció, főleg ősszel, amikor potyog a fáról a finom alma érdemes sokféleképpen felhasználni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »