Narancsos almaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 nagy narancs
  • 3 nagy alma
  • 2 db szegfűszeg
  • csipetnyi fahéj
  • 1 ek eritrit vagy cukor
  • vaníliaaroma vagy fél tasak vaníliás cukor
  • 1 csapott teáskanál vaníliás pudingpor vagy zabliszt
  • 1 dl habtejszín
  • csipet só

Elkészítése:

Kb 1 l vizet elkezdünk melegíteni, közben belerakjuk a szegfűszeget, fahéjat, vaníliát és a csipet sót.

Megpucoljuk az almát, maj kisebb darabokra vágjuk és beletesszük a felforralt vízbe, majd félpuhára főzzük. Addig a narancsokat is megpucoljuk, leszedjük a hártyákat, feldaraboljuk és a levével együtt hozzáadjuk az almához.

A pudingport vagy zablisztet elkeverjük az eritrittel és hozzáadjuk a tejszínt, majd egy merítőkanálnyi forró levessel elkeverjük. Hozzáadjuk a leveshez, folyamatosan keverjük, majd ha felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot.

Tipp:

Remek kombináció, főleg ősszel, amikor potyog a fáról a finom alma érdemes sokféleképpen felhasználni.