Mézes-fahéjas almaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 200 g tejföl
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1,5 teáskanál fahéj
- ízlés szerint méz
- szükség szerint víz
Elkészítése:
Az almákat megpucoljuk, felkockázzuk, majd annyi vízzel ami ellepi puhára főzzük. Ha megpuhult, adjuk hozzá a fahéjat és a mézet ízlés szerint.
Ezután a tejfölből, pudingporból, valamint a levesből kimert kevés lével habarást készítünk. Csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk, forraljunk rajta egyet és kész is.
Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk. Ha szeretjük tejszínhabbal is tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »