Mézes-fahéjas almaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 200 g tejföl
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • ízlés szerint méz
  • szükség szerint víz

Elkészítése:

Az almákat megpucoljuk, felkockázzuk, majd annyi vízzel ami ellepi puhára főzzük. Ha megpuhult, adjuk hozzá a fahéjat és a mézet ízlés szerint.

Ezután a tejfölből, pudingporból, valamint a levesből kimert kevés lével habarást készítünk. Csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk, forraljunk rajta egyet és kész is.

Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk. Ha szeretjük tejszínhabbal is tálalhatjuk.